duminică, 28 decembrie 2014

Alimente norocoase pentru meniul de Revelion

alimente norocoaseMulte dintre alimentele pe care le mananci in ajunul Anului Nou te pot ajuta sa ai un an plin de prosperitate, noroc si sanatate. Traditiile variaza de la tara la tara, insa iti poti adapta meniul de Revelion, pentru a-ti aduce tot ce-ti doresti in noul an.
Se spune ca salata verde si alte legume asemanatoare, de aceeasi culoare, seamana cu banii si poti avea multe reusite pe plan financiar daca mananci acest gen de alimente la masa de Revelion. Ele se consuma in toata lumea si pe langa faptul ca sunt sanatoase, iti aduc noroc.
Boabele de fasole seamana cu monedele si simbolizeaza prosperitate financiara in noul an. Alege fasole alba, fasole rosie, linte sau alte boabe pentru a avea succes la bani. In Italia sau Ungaria, lintea se gaseste in mod traditional la ultima cina din an.
Taiteii sunt simbolul vietii lungi iar cerealele precum orezul, quinoa sau orzul semnifica abundenta pe toate planurile. Incearca un meniu ce se consuma traditional in China, Japonia si alte tari asiatice in noaptea de Revelion.
Carnea de porc aduce progres, pentru ca acest animal nu merge niciodata inapoi. Aceasta superstitie este comuna in tari precum Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria si Austria, iar la noi carnea de porc este deja parte din meniul obisnuit.
Fructele rotunde sau samburii lor sunt consumate in diferite regiuni ale lumii pentru forma lor, ce aduce aminte de monede. In Spania si Portugalia se mananca 12 boabe de strugure, care simbolizeaza fiecare luna a anului ce va urma. Sanatatea, prosperitatea si fertilitatea sunt considerate a fi gasite in rodie, ce se consuma in Turcia si alte tari mediteraneene in ajunul Anului Nou.
In America de Nord, Asia dar si in Europa, oamenii aleg sa manance peste pentru a celebra sosirea noului an. Acest aliment este asociat cu miscarea inainte, dar si cu abundenta. In Germania, Polonia si Scandinavia se consuma hering la miezul noptii pentru ca solzii argintii arata ca banii. Incearca sa servesti pestele intreg, de la coada la cap, pentru a avea continuitate in indeplinirea dorintelor tale.
Cornbread, painea de porumb, se mananca in tot timpul anului in sudul Statelor Unite. Insa cu atat mai mult de Revelion, pentru ca se aseamana cu aurul datorita culorii si se considera a fi norocoasa.
Sursa: http://www.curademiere.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu