vineri, 14 martie 2014

Concluzii ALARMANTE: ce contine un HAMBURGER?


Tot mai multe persoane sau chiar familii aleg preparatele fast-food, acestea fiind deosebit de gustoase, satioase si... usor de procurat.


Nu mai este nevoie sa petrecem mult timp in bucatarie, putem “trece pe la fast-food” si micul dejun, pranzul sau cina sunt... gata! Unde mai pui la socoteala si faptul ca iesirile cu prietenii sau onomasticele copiilor se desfasoara in restaurantele fast-food? Ce mai, consumatorii preparatelor fast food sunt de la mici la mari.


Afla ce spun specialistii despre preparatele fast-food

Daca ne gandim superficial la ceea ce contin salatele sau burgerii, am putea spune ca nu par a fi atat de nesanatoase. Insa ar trebui sa fim mai atenti la vegetalele modificate genetic, la aditivii din paine si la faina folosita, la tipurile de grasimi din mancare si aditivii din sosuri. In aceasta ordine de idei, va invitam sa aflati ce spun studiile despre... hamburgeri!
ce contine un hamburger


Ce contine un Hamburger?

La o prima vedere aceste contine chifla, castraveti murati, sosuri, vegetale, carne, semintele de susan. In urma analizei continutului unui hamburger specialistii au ajuns la concluzia ca acesta contine peste 50 de substante nocive pentru sanatatea noastra.


Ce contine chifla aceea pufoasa si moale, cu sau fara seminte de susan deasupra?

In retetele “homemade” de paine se folosesc ingrediente precum faina, ou, apa, drojdie, poate si otet, putin ulei si sare. Iata ce contine chifla unui hamburger:
  • Faina imbogatita (faina de grau alb, faina din malt de orz, niacina, mononitrat de tiamina, fier redus etc.) – desi suna pozitiv, totusi prin “imbogatita” ar trebui sa intelegeti ca faina prezinta adaugate, inca de la moara, tot felul de prafuri care impiedica formarea de gloduri, mucegaiuri, iar unele din aceste substante fac ca faina sa reziste mai mult pe piata, sa fi alba, cu un aspect curat. Din pacate aceasta “imbogatire” nu ne aduce tocmai un plus de sanatate;
  • Apa;
  • Sirop de fructoza sau alt indulcitor, nociv pentru sanatate;
  • Drojdie;
  • Uleiuri, ca: ulei de soia, ulei de canola – din pacate aceste nu sunt extravrgine, deci reprezinta o veritabila sursa de grasimi trans, grasimi saturate, care cresc riscul de ateroscleroza si afectare cardiovasculara;
  • Sare;
  • Gluten de grau – multe persoane prezinta intoleranta la gluten;
  • Carbonat de calciu;
  • Sulfat de calciu,
  • Sulfat de amoniu;
  • E481 - Stearoil-2-lactilat de sodiu,
  • DATEM ,
  • acid ascorbic ,
  • azodicarbonamida , mono-si digliceride , monogliceride etoxilati ,
  • fosfat monocalcic ,
  • enzime , guma guar ,
  • peroxid de calciu ,
  • acid sorbic ,
  • propionat de calciu si / sau propionat de sodiu ( conservanti ) ,
  • lecitina de soia .
  • ce contine un hamburger
    Ati aflat deja mai sus care sunt principalele ingrediente pentru a obtine o paine in casa. Va imaginati cate alte substante contin aceste chifle, de care nu avem nevoie si care ne pot tulbura sanatatea?
    De exemplu clorura de amoniu este, de asemenea, un „ingredient” folosit si pentru focurile de artificii, iar sulfatul de amoniu este adesea folosit ca ingrasamant pentru solurile alcaline. Sulfatul de amoniu activeaza drojdia de bere, asadar face ca faina sa creasca mai usor si painea sa devina pufoasa. Uleiul de canola sau soia provine in special din OMG (organisme modificate genetic).


    Ce contine un hamburger: ketchup-ul

    Acest sos gustos si aromat este obtinut din concentrat de rosii coapte (iar acestea in mod exceptional provin din culturi biologice, doar sa alegeti un ketchup bio, insa burgerii nu contin... produse biologice), otet distilat, sirop de fructoza de porumb (dovedit ca avand efecte daunatoare, in ciuda staregiilor disperate de marketing), sirop de porumb (deisgur, nu este natural), apa, sare si arome naturale.

    Trebuie sa ne optim putin asupra termenului de „arome naturale” – aceste fiind intalnite in multe ingrediente de pe piata. Aceste arome provin din extracte vegetale, iar aceste vegetale pot fi OMG-uri. Stiati ca astazi sunt studiate deja efectele pe termen lung ale OMG-urilor? De exemplu: http://www.carighttoknow.org/new_study . Asadar „aromele naturale” nu sunt intotdeauna naturale.

    Ce contine mustarul?

    Ingrediente : otet distilat, apa, seminte de mustar, sare, curcuma, boia de ardei, condimente extractive.
    Condimentele extractive pot proveni din culturi biologice sau nu.

    Ce contin hamburgerii: branza

    Ingrediente : Lapte, apa, grasimi din lapte, branza de cultura, citrat de sodiu, sare, acid citric, acid sorbic (conservant), fosfat de sodiu, coloranti , acid lactic, acid acetic, enzime, lecitina de soia (adaugata pentru separarea feliilor).
    Din pacate laptele pasteurizat din care branza este preparata nu mai contine „enzime vii” din pricina pasteurizarii. Totusi pasteurizarea ramane un proces necesar pentru prevenirea multor boli. Insa ceea ce este de notat reprezinta faptul ca laptele provine de la vaci care au primit o hrana nu tocmai naturala, ingrasaminte, antibiotice.

    Sa va prezentam un clip interesant si CONVINGATOR:


    Ce contine un hamburger: carnea

    Muti dintre noi deja cunoastem scandalul privind „mazga roz”. Cum spuneam mai sus, aceasta carne poate contine antibiotice si alte substante nocive – cititi: Alarmant: ce contine carnea de pui




    Foto@Shutterstock.com





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu