vineri, 16 august 2013

Un aliment miraculos poate reduce la jumătate riscul de artrită reumatoidă dacă este consumat o dată pe săptămână


Artrita reumatoidă este o boală cronică ce cauzează dureri şi inflamaţii la încheieturi. Acizii graşi Omega 3 pot bloca procesul de inflamare. Cum peştele gras conţine cele mai mari concentraţii de acizi graşi Omega 3, consideraţi esenţiali, iar organismul nu îi poate obţine din alte surse decât din dieta alimentară, consumul acestui aliment este cea mai bună metodă de prevenire a artritei.
Somonul, macroul, heringul, sardinele şi păstrăvul, consumat cel puţin o dată pe săptămână, poate reduce la jumătate riscul de a dezvolta artrită reumatoidă, potrivit unui studiu recent publicat în „Annals of the Rheumatic Diseases”.
Autorii acestui studiu, cercetătorii de la Karolinska Institute din Stockholm, spun că aceleaşi beneficii pot fi obţinute şi din consumul de peşte slab – cod, calcan – , însă acesta trebuie consumat de patru ori pe săptămână. În schimb, o singură porţie de peşte gras consumată pe săptămână poate reduce riscul cu 52%.
Diferenţa constă în cantitatea mare de acizi graşi Omega 3 existentă în peştele gras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu