duminică, 4 august 2013

Dieta care previne cancerul ovarian

cancer featured
Ultimele rezultate obtinute de catre cei mai buni cercetatori din intreaga lume arata ca aproximativ o treime din tipurile de cancer poate fi prevenita cu ajutorul unei alimentatii corecte.
Unul dintre aceste tipuri de cancer este sicancerul ovarian. Deocamdata nu a fost descoperita cauza care duce la aparitia cancerului ovarian insa exista o serie de factori, precum varsta, factorii genetici, hormonali, obezitatea, infertilitatea, endometrioza si terapiile de substitutie hormonala, care favorizeaza aparitia acestui tip de cnacer.
Cu toate acestea, faimosul Doctor Oz sustine ca exista o serie de alimente care pot preveni aparitia cancerului ovarian. Aceasta boala este diagnosticata, de obicei, in stadii avansate, rata de supravietuire fiind astfel de doar 30%. Tocmai de aceea, precum sustine Doctor Oz, este bine sa ne ferim de aceasta boala prin orice mijloace avem. Unul dintre ele este dieta cu alimente care previn aceasta boala crunta.
Aceste alimente sunt andivele, ceapa, carnea de peste, rosiile si strugurii. Fiecare dintre ele actioneaza pozitiv asupra organismului si scad riscul aparitiei cancerului ovarian, dupa cum urmeaza:
1. Andivele
Au fost efectuate cercetari pe un esantion de 62.000 de femei care au consumat cu regularitate andive. Riscul developarii de cancer ovarian a scazut in cazul lor cu 75%. Acest efect este dat de o substanta numita kemferol care distruge celulele canceroase si care impiedica vascularizarea tumorii.

2. Ceapa
Ceapa rosie cruda are o sumedenie de substante care ajuta la scaderea riscului de cancer ovarian. Este indicata consumarea a cel putin o ceapa rosie pe zi.

3. Carnea de peste
Carnea de peste, bogata in acizi grasi omega-3, reduce cu pana la 30% riscul de cancer ovarian. In fiecare spatamana ar trebui sa consumam cel putin 3 portii de peste, cum ar fi somon, hering, sardine, macrou, cod. Pestele trebuie doar copt sau gatit in abur.

4. Rosiile
Un studiu realizat pe un esantion de 13.000 de femei a conchis ca o jumatate de cana cu rosii consumate de 5-6 ori pe saptamana reduce cu 60% riscul de a dezvolta cancer ovarian, datorita licopenului, substanta gasita in rosiile gatite.

5. Strugurii
Strugurii contin o substanta care impiedica procesul de formare a noilor vase de sange care aprovizioneaza tumorile canceroase. Acest proces este limitat cu 60% in cazul consumului regulat de struguri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu