vineri, 19 aprilie 2013

SCAPI DE BURTĂ! Alimentul care reduce GRĂSIMEA de pe ABDOMEN

Cercetătorii au descoperit un aliment ce reduce ţesutul adipos de pe abdomen.

Sindromul metabolic este numele dat unui şir de factori de risc ce predispun la afecţiuni cardiace, accident vascular cerebral şi diabet de tip 2 şi care afectează o treime dintre americani. Acum, cercetătorii au descoperit un aliment care scade riscul de sindrom metabolic prin reducerea grăsimii abdominale: uleiul de rapiţă.

Oamenii de ştiinţă canadieni şi americani au prezentat rezultatele studiului în cadrul un conferinţe ştiinţifice organizate în New Orleans de American Heart Association. Rezultatele cercetării au arătat că folosirea uleiului de rapiţă în preparea alimentelor poate duce la reducerea ţesutului adipos de pe abdomen.

„Grăsimile mononesaturate din aceste uleiuri vegetale par să reducă grăsimea abdominală, ceea ce reduce la rândul său factorii de risc ce compun sindromul metabolic”, a explicat Penny Kris-Etherton, profesor la Universitatea Penn State.

Testul clinic a fost realizat pe 121 de participanţi care prezentau factori de risc pentru sindromul metabolic, printre care se numără un nivel mare al grăsimi abdominale, un nivel mare al trigliceridelor din sânge, un nivel scăzut al colesterolului HDL, hipertensiune şi hiperglicemie.

Participanţii au urmat o dietă de 2.000 de calorii timp de patru săptămâni şi au consumat zilnic un smoothie cu 40 de grame din unul din următoarele cinci uleiuri: ulei de rapiţă, ulei de rapiţă bogat în acid oleic, ulei de şofrănaş şi in, ulei de şofrănaş şi porumb şi ulei de rapiţă bogat în acid oleic şi îmbogăţit cu acizi graşi omega-3.

Rezultatele au arătat că participanţii care au consumat ulei de rapiţă sau ulei de rapiţă bogat în acid oleice timp de patru săptămâni au înregistrat o reducere a grăsimii abdominale cu 1.6% mai mult decât cei care consumaseră ulei de in cu şofrănaş. Uleiul de porumb cu şofrănaş şi cel îmbogăţit cu omega-3 nu au avut vreun efect asupra grăsimii abdominale.

Uleiul de rapiţă este bogat în grăsimi mononesaturate, care pot reduce nivelul colesterolului „rău” şi care promovează beneficii pentru inimă. Uleiul de şofrănaş cu in şi cel de şofrănaş cu porumb conţin niveluri scăzute de grăsimi mononesaturate.

Cercetătorii au concluzionat că uleiul de rapiţă ar putea reprezenta o metodă simplă prin care să reducem nivelul grăsimii abdominale şi riscul de a suferi de sindrom metabolic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu