duminică, 1 aprilie 2012

Fructe şi legume cu toxine. Află care sunt şi cum te poţi feri de ele!

Există, însă, pericole ascunse în multe fructe şi legume pe care le consumăm zi de zi. Unele dintre ele conţin toxine care pot provoca paralizii grave sau chiar decesul consumatorului, scrie Ziare.com

Există, însă, pericole ascunse în multe fructe şi legume pe care le consumăm zi de zi. Unele dintre ele conţin toxine care pot provoca paralizii grave sau chiar decesul consumatorului, scrie Ziare.com.

Fasolea tip Lima

Acest soi de fasole trebuie să fie foarte bine fiert înainte de a fi consumat, deoarece boabele conţin o substanţă numită limarin. Asiguraţi-va că au fost fierte cel puţin 10 minute şi niciodată nu le folosiţi în stare crudă la salate. Fierte sunt foarte sănătoase, dar în stare crudă pot provoca delir, halucinaţii şi o stare de violenţă extremă celui care le-a consumat.

Cassava sau Yucca

După conţinutul de amidon, cassava sau yucca este al treilea cel mai consumat aliment din lume. Acesta conţine cianuri iar dacă nu este procesat poate fi letal. Există două tipuri de cassava, dulce şi amar, cea din urmă conţinând mai multe cianuri. O jumătate de kilogram de cassava amar poate ucide o vacă, şi nu puţine au fost cazurile în care oamenii au murit din cauza acestui aliment.

Nucşoară

Conţine myristicine, substanţe psihoactive. Consumul în cantităţi mari poate provoca halucinaţii, vărsături, transpiraţii abundente şi dureri de cap. Nu va faceţi griji, ceea ce se consumă în bucătărie nu va poate da dureri de cap însă în ultima vreme mulţi adolsecenti au început să sară calul.

Fasole

Fasolea conţine phytohaemagglutinin, o toxină care de mult ori s-a dovedit fatală. Fasolea trebuie să sufere un proces cât mai lent de gătire, la foc mic deoarece gătitul la temperaturi mari aduce un grad de toxicitate de 5 ori mai mare. Niciodată nu adăugaţi fasolea că ingredient în alte mâncăruri fără o fierbere prealabilă.

Boabele de cacao

Deşi nu este periculos pentru oameni, ingredientul numit teobromină conţinut în ciocolată este contraindicat pentru câini şi pisici. 40 de grame de ciocolată se pot dovedi fatale pentru animalul vostru de companie. şi la oameni, mai ales la vârstnici, poate apărea intoleranţă la teobromină.

Tomate

Frunzele de viţă de vie şi de tomate conţin alcaloizi precum atropină care provoacă dureri de cap şi ameţeli. Au apărut în ultima vreme ceaiuri din frunze de tomate dar trebuie să fiţi precauţi în această privinţă. Tomatele verzi, încă necoapte, conţin o cantitate mică de alcaloizi care nu pot provoca niciun rău organismului uman, dar se recomandă precauţie în consumare lor.

Cartofi

Aceştia sunt siguri pentru consum cu excepţia cazurilor în care prezintă pete verzi sau sunt germinaţi. în aceste două cazuri cartofi conţin solanină, o substanţă care se dezvoltă din cauza expunerii la lumină, de aceea este nevoie ca depozitarea cartofilor să se facă în locuri răcoroase şi întunecate. Solanina poate cauza grave probleme digestive.

Mărul

Un măr pe zi ţine doctorul departe. Dacă nu-i mâncaţi seminţele. La fel că şi cireşele, seminţele de măr conţin glicozide cyanogenige, din care se formează cianurile. Seminţele de la un măr nu va vor cauza probleme dar au fost cazuri în care oamenii au consumat o cantitate suficientă care să le provoace moartea.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu