miercuri, 15 iunie 2011

5 alimente stimulatoare pentru memorie

Te-ai intalnit vreodata cu cuiva pe care il stii bine, dar nu iti poti aminti numele lui? Uiti frecvent unde ai pus cheile? Din cauza stresului si a lipsei somnului toti traim acele momente de pierdere ale memoriei, dar un alt vinovat ar putea fi lipsa substantelor nutritive esentiale legate de memorie. 

Aceste cinci alimente te pot ajuta sa umplii golurile:
Telina
Aceasta leguma croncanta poate parea un secundar nutritionist, dar de fapt, contine importante minerale, potasiu, care joaca un rol-cheie in mentinerea conductivitatii electrice a creierului. Potasiul este, de asemenea, implicat in functiile creierului superior precum memorie si invatare.
Cum sa-l mananci: Imprastie pe putin unt de arahide natural si adauga cateva stafide pentru o gustare rapida.
Scortisoara
Scortisoara imbunatateste capacitatea organismului de a regla zaharul din sange si acest condiment aromat stimuleaza, de asemenea, activitatea creierului. Cercetarile arata ca doar mirosind scortisoara ti se imbunatateste prelucrarea cognitiva si scortisoara, a fost demonstrat, imbunatateste tinerea de minte, sarcini legate de atentie si memoria vizuala.
Cum sa o mananci: Pune putina in cafeaua de dimineata, dar este buna in toate mancarurile, pana si in supa.
Spanac
Stim ca performanta mintala in mod normal, scade cu varsta, dar daca mananci doar 3 portii de legume cu frunze verzi si galbene in fiecare zi ar putea incetini acest declin cu 40 la suta, echivalentul a unui creier cu cinci ani mai tanar. Din diferite studii asupra tipurior de legume si legume cu frunze verzi au fost descoperite asocieri puternice cu protectia creierului.
Cum sa-l mananci: Amesteca frunze proaspete cu sos balsamic pentru o ganitura simpla sau pat pentru un pui la gratar, fructe de mare, tofu sau fasole.
Fasole neagra
Este o sursa buna de tiamina. Aceasta vitamina B este esentiala pentru celule ale creierului sanatoase si functia cognitiva, deoarece are nevoie pentru sinteza de acetilcolina, neurotransmitator important pentru memorie. Scaderea acetilcolinei a fost legata de declinul mental legat de varsta si de boala Alzheimer.
Cum sa o mananci: Prepara o salata cu supa de fasole neagra sau bucura-te de ele in loc de carne in tacos si burritos sau adauga-o la chiftele.
Sparanghel
Acest zarzavat de primavara este o sursa buna de acid folic. Un studiu efectuat recent pe aproximativ 320 de oameni timp de trei ani si a aratat ca cei care au un nivel ridicat de homocisteina din sange au aratat pierderi de memorie, dar cei care mananca alimente bogate in acid folic (care scade in mod direct nivelul homocisteinei) si-au protejat amintirile.
Cum sa-l mananci: Fierbe paranghel in apa cu lamaie sau ceata cu usturoi infuzat ulei de masline extravirgin si gratar in folie.

R.I.
Taguri: alimente stimulatoare pentru memorie alimente pentru imbunatatirea memoriei memorie
Sursa: Cristina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu